fbpx

Kvällsmeny vecka 2 & 3

 från kl 18

Helstekt purjolök från Strycksele 180

granskottsemulsion, picklade hjortron, smörsås

Värdshusets toast ”pelle janzon”   260

sotad älgbiff, Kalixlöjrom, bakad äggula, smörstekt brioche, senapskräm

Hälleflundracarpaccio 210

jordärtskockachips, citron & örtdressing, tomat, jalapenomajonnäs

Ren & svampbuljong 195

ravioli fylld med brynt smör, trattkantareller, brynt smör

Värdshusets högrevs”Rossini” från Sjöberg 295

rökt sidfläsk, karljohansvampsky, svensk anklevermousse, grönkål

Reninnanlår 395

kräm på fermenterade rödbetor, smör på Vit caprin, svartvinbärssky, Stryckselegrönt

Ugnsbakad Malgomajröding 330

frasiga skaldjur & mandelpotatiskroketter, musselskum, persiljerot, picklad kålrabbi

Helstekt blomkål & Kittelkantareller 280

chimichurri, kräm på blomkål och miso, lagrad hårdost från Vilhelmina

Kvällens skidåkare

ring och kolla vad vi serverar!

Pudding på Malgomajgårdens lantmjölk 145

rårörda hjortron, knaprig honung, vispgrädde

Blåbärsglass 145

krossade drömmar, maräng, blåbärskompott, creme fraiche

Fonduekväll på Värdshuset

Hela sällskapet samsas om en av våra två olika fonduer. Måste bokas minst en dag i förväg.

Viltfondue på ren & älg

Vi lägger upp reninnanlår och älginnanlår på fat med fräscha grönsaker som serveras med Värdshusets goda såser, mixsallad och pommes frites. Till efterrätt serveras pudding på Malgomajgårdens lantmjölk med rårörda hjortron, knaprig honung och vispgrädde. Vuxna 650 kr och för barn upp till 12år kostar det 375 kr

Fondue med oxfilé & fläskfilé 

Vi lägger upp svensk oxfilé och fläskfilé på fat med fräscha grönsaker som serveras med Värdshusets goda såser, mixsallad och pommes frites. Till efterrätt serveras vår hemvevade vaniljglass med chokladsås, maräng och vispgrädde. Vuxna 550 kr och för barn upp till 12år kostar det 325 kr

  0940 57 47 00

 info@kittelfjallvardshus.se