Kvällsmeny vecka 2 & 3
från kl 18
Helstekt purjolök från Strycksele 180
granskottsemulsion, picklade hjortron, smörsås
Värdshusets toast ”pelle janzon” 260
sotad älgbiff, Kalixlöjrom, bakad äggula, smörstekt brioche, senapskräm
Hälleflundracarpaccio 210
jordärtskockachips, citron & örtdressing, tomat, jalapenomajonnäs
Ren & svampbuljong 195
ravioli fylld med brynt smör, trattkantareller, brynt smör
Värdshusets högrevs”Rossini” från Sjöberg 295
rökt sidfläsk, karljohansvampsky, svensk anklevermousse, grönkål
Reninnanlår 395
kräm på fermenterade rödbetor, smör på Vit caprin, svartvinbärssky, Stryckselegrönt
Ugnsbakad Malgomajröding 330
frasiga skaldjur & mandelpotatiskroketter, musselskum, persiljerot, picklad kålrabbi
Helstekt blomkål & Kittelkantareller 280
chimichurri, kräm på blomkål och miso, lagrad hårdost från Vilhelmina
Kvällens skidåkare
ring och kolla vad vi serverar!
Pudding på Malgomajgårdens lantmjölk 145
rårörda hjortron, knaprig honung, vispgrädde
Blåbärsglass 145
krossade drömmar, maräng, blåbärskompott, creme fraiche
Fonduekväll på Värdshuset
Hela sällskapet samsas om en av våra två olika fonduer. Måste bokas minst en dag i förväg.
Viltfondue på ren & älg
Vi lägger upp reninnanlår och älginnanlår på fat med fräscha grönsaker som serveras med Värdshusets goda såser, mixsallad och pommes frites. Till efterrätt serveras pudding på Malgomajgårdens lantmjölk med rårörda hjortron, knaprig honung och vispgrädde. Vuxna 650 kr och för barn upp till 12år kostar det 375 kr
Fondue med oxfilé & fläskfilé
Vi lägger upp svensk oxfilé och fläskfilé på fat med fräscha grönsaker som serveras med Värdshusets goda såser, mixsallad och pommes frites. Till efterrätt serveras vår hemvevade vaniljglass med chokladsås, maräng och vispgrädde. Vuxna 550 kr och för barn upp till 12år kostar det 325 kr
0940 57 47 00
info@kittelfjallvardshus.se